Vyplněním informací o vozidle nám pomůžete najít vhodný produkt a poradit vám.
Kontaktní informace
Informace o vozidle
Obsah sdělení
Pokud máte zájem rovnou si objednat opravu a nepotřebujete poradit, vyplňte univerzální objednávkový formulář
OK

Formulář byl úspěšně odeslán

Opravy řídících jednotek do osobních a nákladních vozidel
/ BLOG

Řídící jednotky vozů Fiat Doblo a Stilo

Vozy Fiat s motory 1.6 jsou velmi populární, jelikož nabízí mnoho různých karosářských verzí. Tyto motory jsou obecně velmi spolehlivé a relativně úsporné. Občas se však u nich vyskytují zvláštní závady, které se nedaří opravit výměnou daného dílu. A velmi často je na vině právě řídící jednotka. 

 

Fiat Doblo

 

Fiat-Doblo-II

Fiat Doblo je velmi praktické a cenově dostupné MPV (z angl. multi-purpose vehicle - víceúčelové vozidlo). Je alternativou k modelům, jako je Citroen Berlingo a Peugeot Partner. Stejně jako u nich je tajemstvím jeho relativně nízké ceny a obrovské praktičnosti to, že vychází z dodávky - Doblo Cargo.

Vůz vám poskytne vše, co potřebujete. Vysoko posazená a vzpřímená, ale pohodlná pozice řidiče nabízí výborný výhled na silnici a vše kolem. Přístrojová deska je dokonale přehledná. Fiat Doblo si zamilují i rodiny. Zaprvé je uvnitř spousta místa a zadruhé se do něj díky posuvným zadním dveřím snadno nastupuje i vystupuje. Standardně se dodává s pěti sedadly, ale na přání můžete přidat další dvě místa k sezení, čímž se z něj stane jeden z nejlevnějších sedmimístných vozů, který si můžete aktuálně na trhu koupit. A ať už se rozhodnete pro pětimístnou nebo sedmimístnou variantu, všichni pasažéři budou mít vždy dostatek prostoru.

Sklopením sedadel vznikne obrovský zavazadlový prostor. Po vyjmutí všech pěti zadních sedadel máte k dispozici 3 200 litrů. Díky velkému prostoru se do něj vejde i kolo nebo kočárek ve vzpřímené poloze.

Vzhledem k tomu, že se jedná o velký vůz, který je určen k přepravě velkého nákladu nebo velkého počtu osob, není překvapením, že je nejlepší s naftovým motorem JTD, a to buď s objemem 1.3 nebo 1.9 l. Při tomto stáří a nájezdu je ale dobré si zkontrolovat stav turbodmychadla, vstřikovačů a obecně věcí, které u naftových motorů odcházejí. Alternativu představují benzínové motory. V nabídce byly motory 1.2, 1.4 a velmi populární jsou motory 1.6, které ale trpí na problémy s řídícímí jednotkami IAW5. My tyto jednotky umíme opravit.  

Řídící jednotky pro váš Fiat Doblo najdete tady

 

Fiat Stilo

 

S8-Fiat-Stilo-40077

Italský Fiat Stilo vznikl jako odpověď na konkurenční modely typu Ford Focus, Opel Astra nebo Volkswagen Golf. Bohužel oproti jeho konkurentům si nikdy na trhu nezískal velký prostor, a to částečně z nedobré pověsti, která se týkala jeho poruchovosti. Ovšem jakožto všechny italské modely má i tento, ne zrovna spolehlivý jedinec něco, čím si dokáže získat srdce nejednoho motoristy. Velmi oblíbené bylo dvoudveřové provedení, na kterém se podepsal rukopis italského designera, jež malý nenápadný hatchback ozvláštnil ostřejšími rysy. Stilo se dočkalo také verze Abarth s benzínovým pětiválcem 2.4 s výkonem 125 kW. 

Tento hatchback se přestal vyrábět v roce 2006. Co si zaslouží pochvalu, je velmi příjemný a pohodlný interiér. Nevýhodou jsou tlačítka, která podléhají rychlému opotřebení. K dispozici byly naftové i benzínové motory. Zážehové motory od 1.2 16V až po 1.6 16V, za vznětové pak ikonická 1.9 JTD a 1.9 JTDm.

 

Závady řídících jednotek IAW5 k motorům 1.6 16v

Nejčastěji se projevuje vadná řídící jednotka tak, že vozidlu vynechávají válce a za tepla přestanou zapalovat některé válce. Mezi další projevy závad těchto jednotek patří, že auto nelze vůbec nastartovat, přičemž se tato závada projevuje sporadicky bez ohledu na vnější vlivy. Dalším podobným projevem je, že se auto vypne i během jízdy. Dalším indikátorem vadné řídící jednotky, může být svítící kontrolka motoru, přičemž auto jede na dva válce nebo během jízdy válce občas vynechávají. Jednotka občas také nekomunikuje s diagnostikou, tudíž může být obtížné vypsat chybové kódy.

Dalším projevem je, že motor nastartuje, ale nejde přidat plyn. Jednotka ukazuje závadu zapalování na všech válcích, závadu všech vstřikovačů a ještě píše chybu jednotky CPU.

 

P0443 | P1220 | P1687 | U1601

ecu oprava jednotky

 

Zaznamenali jste na diagnostice některý z výše uvedených chybových kódů? Máte jiný problém s řídící jednotkou? Ozvěte se nám. Společně vaše potíže vyřešíme, abyste mohli dál bezstarostně jezdit. 

 

Jakub
Jakub Specialista přes řídící jednotky.
+420 731 447 501 (Ve všední dny od 8:00 do 17:00)
Mohlo by Vás zajímat
  • #Řídící jednotky motoru
  • #Nákladní vozidla
  • #Nejčastější chybové hlášky
24.04.2024

Řídící jednotka motoru EDC7C32 pro tahače MAN

Detail článku
  • #Řídící jednotky AdBlue
  • #Osobní vozidla
  • #Nejčastější chybové hlášky
09.03.2024

Řídící jednotka AdBlue pro vozy Stellantis (dříve PSA Group)

Detail článku
  • #Řídící jednotky ABS
  • #Nejčastější chybové hlášky
  • #Osobní vozidla
12.01.2024

Řídící jednotka ABS ESP MK60 a její nejčastější poruchy

Detail článku
  • #Řídící jednotky ABS
  • #Nejčastější chybové hlášky
  • #Osobní vozidla
23.11.2023

Řídící jednotka BOSCH ABS 8.0: Klíčový prvek moderního bezpečnostního systému

Detail článku
guarantee ZÁRUKA 1 ROK s možností prodloužení o 12 měsíců
find Technická podpora k opravě ZDARMA
delivery Řídící jednotku u vás vyzvedneme zcela ZDARMA
steps Rychlé vyřízení objednávky již ve 3 krocích
Načítání
Zpět nahoru